Άρθρα

Παιδιά, Ενήλικες, Αντηλιακό & Θάλασσες

Απορίες για την αντηλιακή προστασία παιδιών και ενηλίκων;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ SPF 30 και SPF 50;

Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30. Αυτό όμως δε σημαίνει, ότι ένα αντηλιακό με σχεδόν διπλάσιο δείκτη προστασίας, δηλαδή SPF 50+, είναι δύο φορές πιο προστατευτικό.

H χρήση αντηλιακού με δείκτη SPF 50+, δίνει μόλις 1% υψηλότερη προστασία από το αντίστοιχο με SPF 30, ενώ συγχρόνως «βαραίνει» την επιδερμίδα με επιπλέον αντηλιακά φίλτρα.

Να φοράω αντηλιακό όλες τις σεζόν;

Ναι! Ιδίως σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με πολλές ημέρες ηλιοφάνειας, το αντιηλιακό προτείνεται για όλο τον χρόνο! Πρέπει να ξέρεις ότι η ακτινοβολία UVB μειώνεται από τα σύννεφα και τον κρύο καιρό, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο με την ακτινοβολία UVA.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η καθημερινή χρήση ενός φωτοσταθερού αντηλιακού ευρέος φάσματος μπορεί να αντιστρέψει τα ορατά τα σημάδια της υπάρχουσας φωτογήρανσης!

Μήπως το αντηλιακό σας ‘σκοτώνει τους ωκεανούς;

Μελέτες έχουνε δείξει ότι οι χημικές ουσίες των αντιηλιακών περνούν στο αίμα και στο μητρικό γάλα μετά από μία ημέρα χρήσης. Οι ουσίες αυτές έχουν συνδεθεί με ορμονικές διαταραχές, αλλεργίες, μειωμένη τεστοστερόνη στους εφήβους και αρνητικές επιπτώσεις στην θαλάσσια ζωή.
Μετά τη λήψη δειγμάτων σε ακτές σε περίοδο καλοκαιρού, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι χημικές ουσίες των αντιηλιακών και συγκεκριμένα η oxybenzene και η octinoxate, βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Τα αντιηλιακά φίλτρα που έχουμε επιλέξει, δεν συγκαταλέγονται στους ενδοκρινικούς διαταράκτες και δεν επηρεάζουν αρνητικά το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Πώς διαφέρει η ZЄLIA

☀️Συνδυασμός από φυσικά και ασφαλή οργανικά αντηλιακά φίλτρα για ολική αντηλιακή προστασία προσώπου και σώματος.
🛡️ Αντιοξειδωτικά συστατικά για προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.
🚼Κατάλληλο για όλες τις επιδερμίδες και τα παιδιά! Ιδανικό για επιδερμίδες με τάσεις ακμής!
🌊Το μοναδικό αντηλιακό που δεν περιέχει σιλικόνες, πολυμερή και πολυακρυλικά.
⛔ Χωρίς parabens, συνθετικά έλαια, φθαλικά παράγωγα.
🧴 Πλούσιο σε ενυδατικά και αντιγηραντικά συστατικά.