Άρθρα

To Παραγωγικό Σκασιαρχείο της ΑΖΚ στη ZELIA Herbal Holistic Cosmetics

 

To Παραγωγικό Σκασιαρχείο της ΑΖΚ  στη ZELIA Herbal Holistic Cosmetics

Επόμενη στάση του «Παραγωγικού Σκασιαρχείου» από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας για το σχολικό έτος 2020-2021 ήταν η ZELIA Herbal Holistic Cosmetics, μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες παραγωγής ολιστικών καλλυντικών στην Ελλάδα,  η οποία φιλοξένησε διαδικτυακά στις 19 Μαρτίου 2021 μαθητές και μαθήτριες της Α΄τάξης του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου με την εκπαιδευτικό Κατερίνα Τσαμούρη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας μέσα από μια διαδραστική συζήτηση, εισήγαγε τους μαθητές στις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Στη συνέχεια η δημιουργός της ZELIA Herbal Holistic Cosmetics, κα Αφροδίτη Τσεσμεσίδου, Χημικός- Περιβαλλοντολόγος κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της εταιρείας παρουσίασε το αντικείμενο δραστηριοτήτων της ZELIA Holistic Cosmetics και εξήγησε στους μαθητές αναλυτικά μέσα από μια εικονική περιήγηση στους χώρους του εργαστηρίου όλα τα στάδια παραγωγής των προϊόντων της εταιρείας και τις απαιτούμενες διαδικασίες ανά προϊόν. Η κα Τσεσμεσίδου μίλησε για τη φιλοσοφία και καινοτομία της ZELIA, την οποία χαρακτήρισε “Vegan and Clean Beauty” με έμφαση στην περιβαλλοντική συνείδηση, τις ελληνικές πρώτες ύλες, τις ολιστικές πρωτότυπες συνθέσεις και στη χρήση ασφαλών συστατικών, απαλλαγμένων από οποιοδήποτε στοιχείο που αποδείχθηκε ή πιθανά είναι επιβλαβές τόσο για τον άνθρωπο, όσο και για το περιβάλλον, χαρακτηριστικά που τη διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό.

Όπως τόνισε η κα Τσεσμεσίδου “Η γνώση και το μεράκι είναι αυτά που θα κάνουν κάποιον να ξεχωρίσει από τη μάζα”, παροτρύνοντας τους μαθητές να λαμβάνουν συνεχώς νέα γνώση και “να αγαπούν κάθε τι που κάνουν”.

Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με τη διαδικασία προώθησης των προϊόντων αλλά και να ενημερωθούν για τις ειδικότητες που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της ZELIA και την ανάλογη κατεύθυνση σπουδών που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει. Η δράση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση μιας μελέτης περίπτωσης με την απρόσκοπτη επιμέλεια της κας Τσεσμεσίδου, όπου οι μαθητές  κλήθηκαν να “δημιουργήσουν” και να προωθήσουν σε ομάδες το δικό τους καινοτόμο καλλυντικό προϊόν, φιλικό προς το περιβάλλον και βασισμένο στις αρχές και τη φιλοσοφία της ZELIA. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε “Ο Γιάννης και οι Παίδαροι” με το σλόγκαν “Γιατί εδώ το πρόσωπο έχει προτεραιότητα”.

H ZELIA Holistic Cosmetics είναι μια εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ οικογενειακή επιχείρηση, που με έδρα το εργαστήριό της στη Θέρμη, αναπτύσσει με πρωτότυπη έρευνα (R&D) και παράγει ολιστικά καλλυντικά εφαρμόζοντας πιστοποιημένο σύστημα Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής (GMP). Η ZЄLIA Herbal Holistic Cosmetics στοχεύει να είναι το πρώτο brand στην Ελλάδα που εκφράζει την ανάγκη για μινιμαλιστική, καθαρότερη, ασφαλέστερη και πιο πράσινη προσέγγιση στο χώρο των δερμοκαλλυντικών. Τα φυσικά της καλλυντικά προϊόντα περιέχουν ασφαλή συστατικά και είναι απαλλαγμένα από οποιοδήποτε στοιχείο που αποδείχθηκε ή πιθανά είναι επιβλαβές: για τον άνθρωπο και για το περιβάλλον, όπως π.χ. συνθετικές σιλικόνες και πολυακρυλικά, parabens, συνθετικά έλαια, ΒΗΤ, ΒΗΑ, SLS, SLES, PEGS κ.λπ.

Σκοπός του προγράμματος Παραγωγικό Σκασιαρχείο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

 “Έμαθα πολλά καινούργια πράγματα σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα!”

“‘Ηταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό το πρόγραμμα γιατί περάσαμε δημιουργικά το χρόνο μας”

“Να συνεχίσουν να  γίνονται τέτοιες δραστηριότητες που μας βοηθούν να ξεφύγουμε από τα σχολικά πλαίσια”.

Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση της ZELIA Herbal Holistic Cosmetics για την ευγενική φιλοξενία και υποστήριξη.

Για περισσότερες πληροφορίες:  Λήδα Παπατζήκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΑΖΚ, Τηλ. 2316-019621, email: papatzika@thessinnozone.gr