ZЄLIA: Τα φυσικά καλλυντικά από την Θέρμη που πρεσβεύουν την καθαρή ομορφιά

Αναδημοσίευση από Voria.gr, 08/02/2021

Δημοσιογράφος: Μαρία Μαθιοπούλου

Η χημικός-περιβαλλοντολόγος, Αφροδίτη Τσεσμεσίδου, και η κόρη της, βιοτεχνολόγος-μηχανικός περιβάλλοντος, Αναστασία Πίλτση, καινοτομούν με τη ZЄLIA.

Το όνομα της κρύβει μέσα του τον ζήλο για το ωραίο, αλλά και την ίδια τη ζωή, ενώ η clean beauty (καθαρή ομορφιά) βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της, γράφει η Μαρία Μαθιοπούλου από τη Voria.gr

Άλλωστε, η ZЄLIA Herbal Holistic Cosmetics από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε στις αρχές του 2019 με σκοπό να φτιάχνει ολιστικά, φυσικά προϊόντα για το δέρμα, απαλλαγμένα από κάθε συστατικό που μπορεί να είναι επιβλαβές, όχι μόνο για τον άνθρωπο, αλλά και για το περιβάλλον, θέλει να είναι το πρώτο brand στην Ελλάδα που να εκφράζει την ανάγκη για καθαρότερη, ασφαλέστερη και πιο πράσινη προσέγγιση στον χώρο των δερμοκαλλυντικών.

Η ZЄLIA είναι οικογενειακή υπόθεση, καθώς αποτελεί δημιούργημα της Αφροδίτης Τσεσμεσίδου, χημικού-περιβαλλοντολόγου και της κόρης της, Αναστασίας Πίλτση, βιοτεχνολόγου-μηχανικού περιβάλλοντος. Οι δύο γυναίκες ένωσαν τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους, ορμώμενες από την αγάπη τους για τη φύση, το περιβάλλον, αλλά και τον άνθρωπο. Παρακολουθώντας τα επιτεύγματα της ιατρικής, της βιοτεχνολογίας και την μεταφορά τους στην κοσμετολογία, έβαλαν σε εφαρμογή την επιχειρηματική τους ιδέα, με πυξίδα τους την καινοτομία. Μάλιστα, η ZЄLIA, που αναπτύσσει τη δική της έρευνα, έχει ενταχθεί στο οικοσύστημα καινοτομίας της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας ως καινοτόμα επιχείρηση.

Τα φυσικά καλλυντικά των δύο γυναικών, όπως λέει στη Voria.gr η Αφροδίτη Τσεσμεσίδου, περιέχουν ασφαλή συστατικά και είναι απαλλαγμένα από οποιοδήποτε στοιχείο που αποδείχθηκε ή είναι πιθανά επιβλαβές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, όπως συνθετικές σιλικόνες και πολυακρυλικά, parabens, συνθετικά έλαια, ΒΗΤ, ΒΗΑ, SLS, SLES, PEGS κ.λπ. Αποτελούν δε αποτελεσματικές και πρωτότυπες συνθέσεις από πιστοποιημένες φυσικές πρώτες ύλες, που συνδυάζονται με υλικά της κοσμετολογικής βιοτεχνολογίας και στοχεύουν στην μινιμαλιστική και ολιστική περιποίηση και φροντίδα του δέρματος. Η ZЄLIA, σύμφωνα με τη… μητέρα της επιχείρησης, εφαρμόζει μια vegan και cruelty free φιλοσοφία, με μεγάλη έμφαση στην περιβαλλοντική συνείδηση, ενώ έχει δώσει προτεραιότητα στη χρήση ελληνικών πρώτων υλών.

Δυνατό σημείο το R&D

Η εταιρεία διαθέτει ήδη 15 κωδικούς προϊόντων για το πρόσωπο και το σώμα, από κρέμες μέχρι λάδια και αφρούς καθαρισμού, αξιοποιώντας αρωματικά φαρμακευτικά φυτά, όπως είναι η λεβάντα, το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο και πολλά άλλα. Πειραματίζεται δε διαρκώς, αφού το R&D (έρευνα και ανάπτυξη) είναι το δυνατό της σημείο. Πέραν του e-shop της βρίσκεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, από τη Θεσσαλονίκη και τα Γιαννιτσά μέχρι τα Τρίκαλα και τα Χανιά, ενώ πριν την πανδημία τα προϊόντα της είχαν παρουσία και στις πτήσεις εξωτερικού της Aegean. Έχει κάνει ήδη την εξόρμησή της στη Γερμανία, ενώ ενδιαφέρεται για την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις βαλκανικές χώρες, αλλά και τις αραβικές.

«Αντίστοιχα καλλυντικά με τα δικά μας στο εξωτερικό είναι πανάκριβα. Δεν είναι υπερβολή να πω πως στην ελληνική αγορά δεν υπάρχουν προϊόντα σαν αυτά που δημιουργούμε» λέει η Αφροδίτη Τσεσμεσίδου, που δηλώνει υπερήφανη για τη ZЄLIA και κυρίως για την κόρη της και την φρέσκια, επιστημονική ματιά που έχει προσθέσει στην επιχείρηση.

Η γνώση της χημείας και η βιοτεχνολογική ματιά

Την αρχή στην ZЄLIA έκανε η μητέρα, η οποία είχε ανέκαθεν αδυναμία στα φυσικά προϊόντα και έφτιαχνε δικά της καλλυντικά για την ίδια και την οικογένειά της. Κάποια στιγμή, θέλοντας να αξιοποιήσει κάποιες αγροτικές εκτάσεις, άρχισε να παρακολουθεί σεμινάρια στην Γεωπονική και τη Φαρμακευτική για τα αρωματικά φυτά, γρήγορα όμως έστρεψε το ενδιαφέρον της στις φαρμακευτικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες και στο πώς η γενναιοδωρία της φύσης θα μπορούσε να μεταφραστεί σε ολιστική φροντίδα για το δέρμα. Με το επιστημονικό της υπόβαθρο ως χημικός, τη γνώση της στην περιβαλλοντική επιστήμη και το ενδιαφέρον της για την κοσμετολογία, η Αφροδίτη Τσεσμεσίδου, αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα και σε αυτή την προσπάθεια είχε πολύτιμο συνεργάτη την κόρη της Αναστασία, η οποία, έχοντας εντρυφήσει επιστημονικά στον χώρο της βιοτεχνολογίας, εισήγαγε την πτυχή αυτή στα προϊόντα της ZЄLIA.


Η επιλογή του ονόματος ZЄLIA δεν είναι τυχαία. Στην αρχαιότητα η Ζέλεια ήταν πόλη στην ευρύτερη περιοχή της Τροίας, γνωστή για τους γενναίους άντρες της και τις πανέμορφες γυναίκες της. Επίσης το Ζέλια είναι υποκοριστικό της Ωραιοζήλης, που παραπέμπει στον ζήλο για το ωραίο, ενώ έχει μέσα του τα συνθετικά της ζωής και της ελιάς.

«Θέλουμε η ZЄLIA να φτάσει ψηλά τα επόμενα χρόνια. Να γίνει γνωστή εντός και εκτός συνόρων και να ταυτιστεί στη συνείδηση του κόσμου με τα ποιοτικά και καθαρά καλλυντικά» λέει η Αφροδίτη Τσεσμεσίδου.

 

Μενού
0
Tο καλάθι σας