Butyrospermum Parkii Butter – Βούτυρο Καριτέ 300ml

11.00

Βούτυρο Καριτέ για ώριμο, ξηρό, κουρασμένο, ταλαιπωρημένο δέρμα και αφυδατωμένα μαλλιά – 300ml

Κωδικός προϊόντος: E32 Κατηγορίες: , , , Ετικέτες: ,

Το βούτυρο Karite (Butυροspermum parkii Shea Butter) εξάγεται από το καρύδι του αφρικανικού Shea Tree (Vitellaria paradoxa).

Το βούτυρο Karite είναι ένα εξαιρετικό μαλακτικό για το ξηρό δέρμα. Δεν έχει θεραπευτική δράση, αλλά ανακουφίζει από το «τέντωμα» της επιδερμίδας και τον κνησμό.

Είναι εξαιρετικά συμβατό με την επιδερμίδα και δεν προκαλεί ερεθισμούς στους βλεννογόνους.

Επειδή είναι βρώσιμο, σε ορισμένες αφρικανικές χώρες το χρησιμοποιούν στην παρασκευή τροφίμων.

Στη βιομηχανία καλλυντικών χρησιμοποιείται ευρέως ως ενυδατικός παράγοντας σε διάφορα προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας και των μαλλιών (lip gloss, lip stick, κρέμες και γαλακτώματα ενυδάτωσης δέρματος και μαλακτικά μαλλιών για ξηρά και εύθραυστα μαλλιά).

Επίσης χρησιμοποιείται στη σαπωνοποιϊα, συνήθως σε ποσοστό 25%, επειδή έχει πολλές μη σαπωνοποιήσιμες ουσίες και αν προστεθεί σε μεγάλο ποσοστό δημιουργεί μαλακότερα σαπούνια με μικρότερη ικανότητα καθαρισμού (αριθμός σαπωνοποίησης 165-190).  Ωστόσο, σπάνια χρησιμοποιείται στο βιομηχανικό σαπούνι, λόγω του υψηλού κόστους του σε σύγκριση με το φοινικέλαιο ή τα πυρηνέλαια.

Το βούτυρο Karite είναι ιδανικό για ενυδάτωση και σύσφιξη της ξερής και αφυδατωμένης επιδερμίδας σε πρόσωπο και σώμα. Οι θρεπτικές του ιδιότητες και η μεγάλη του συμβατότητα με το δέρμα το καθιστούν ένα πολύ αποτελεσματικό προϊόν για ώριμο, ξηρό, κουρασμένο, ταλαιπωρημένο δέρμα και για αφυδατωμένα μαλλιά.

Πηγές:
1. European Union. Regulation (EC) No. 1223/2009 of the European Parliament and of the Council of 30 November 2009 on Cosmetic Products. 2009. Internet site accessed September 13, 2013. http://eurlex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:342:0059:0209:en:PDF
2. Council of Experts, United States Pharmacopeial Convention. Food Chemicals Codex. 8th ed. Rockville, MD: United States Pharmacopeia (USP), 2012.
3. Nikitakis J and Breslawec H. International Cosmetic Ingredient Dictionary and Handbook. 15th ed. Washington, DC: Personal Care Products Council, 2014
4. Burnett CL, Fiume MM, Bergfeld WF, Belsito DV, Hill RA, Klaassen CD, Liebler DC, Marks JG, Shank RC, Slaga TJ, Snyder PW, and Andersen FA. Final Report on Plant-Derived Fatty Acid Oils as Used in Cosmetics. Cosmetic Ingredient Review. 2011.
5. Mital HC. Shea butter: cosmetic/drug applications. Drug Cosmet Ind. 1977;120:30-32.

Σύσταση του Butyrospermum Parkii (Shea) Butter σε λιπαρά οξέα:
Myristic acid (C14) 0.5 %
Palmitic acid (C16) 26-9%
Stearic acid (C18) 26.5-50.2%
Oleic acid (C18:1) 37.1-62.1 %
Linoleic acid (C18:2) 0.6-10.8 %
Linolenic acid (C18:3) 0.5 % max
Arachidic acid (C20) 0-3.5%

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.

Μενού
0
Tο καλάθι σας