Άρθρα

Το δέρμα σου σου μιλάει, το ακούς; – Δερματικές κηλίδες και Πανάδες

Οι δερματικές κηλίδες και οι πανάδες, είναι ένα από τα βασικά δερματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες (αλλά και άνδρες) σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου η έκθεση στον ήλιο είναι μεγαλύτερη. Η πρόληψη και η προστασία της επιδερμίδας μας είναι καθοριστικές για την καλή διατήρηση της υγείας της. Όταν όμως οι δερματικές κηλίδες και οι πανάδες κάνουν την εμφάνισή τους, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι σύμμαχοι μας που θα παρέμβουν δραστικά και με τα σωστά ενεργά συστατικά, για να τις εξαφανίσουν.

Τι είναι οι δερματικές κηλίδες ή πανάδες;

Οι δερματικές κηλίδες και οι πανάδες είναι η πιο ήπια βλάβη του δέρματος από την έκθεσή μας στην ακτινοβολία UV του ήλιου. Κύρια αιτία για την εμφάνισή τους είναι η ενεργοποίηση των μελανινοκυττάρων και η εναπόθεση μελανίνης στην επιδερμίδα και το χόριο. Για το λόγο αυτό συναντώνται συχνότερα σε σκούρες επιδερμίδες.

Το πρόβλημα αυτό σχετίζεται και με γενετική προδιάθεση των ατόμων, αφορά και τα δύο φύλα, ωστόσο είναι οξύτερο στις γυναίκες, που είναι πιο ευαίσθητες λόγω των ορμονικών μεταβολών που συμβαίνουν στον οργανισμό τους κατά την διάρκεια της ζωής τους είτε από φυσικά αίτια, είτε από λήψη αντισυλληπτικών χαπιών.

Επίσης δερματικά προβλήματα όπως το έκζεμα και η ακμή που προκαλούν φλεγμονές στο δέρμα, δημιουργούν υπόστρωμα για εμφάνιση μελαγχρωματικών κηλίδων.

Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε τη δημιουργία των δερματικών κηλίδων και πανάδων;

Προστατεύουμε την επιδερμίδα μας και αποφεύγουμε την δημιουργία δερματικών κηλίδων, πανάδων και γενικά υπερμελάγχρωσης, ακολουθώντας μερικούς απλούς αλλά βασικούς κανόνες:

 1. Αποφεύγουμε την απευθείας έκθεση στον ήλιο κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.
 2. Αποφεύγουμε την παρατεταμένη για πολλές ώρες ηλιοθεραπεία.
 3. Φοράμε καλό αντηλιακό. Η επιλογή κατάλληλου αντηλιακού είναι μια εξίσου σημαντική διαδικασία, αφού ένα προϊόν με κακή ποιότητα φίλτρων UV ή άλλων συστατικών, μπορεί να δημιουργήσει ίδιες ή και πιο σοβαρές βλάβες στην επιδερμίδα μας. Εμείς σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα την αντιηλιακή κρέμα SUNSCREEN CREAM HELIATOR υψηλής προστασίας από τις ακτίνες UVA και UVB, που παράλληλα προσφέρει ενυδάτωση και αντιοξειδωτική προστασία.
 4. Φοράμε το αντηλιακό μας ακόμη και όταν βρισκόμαστε σε σκιά ή αν ο ήλιος είναι κρυμμένος πίσω από σύννεφα.
 5. Δεν ξεχνάμε πως στην πραγματικότητα κανένα αντηλιακό δεν είναι αδιάβροχο! Για το λόγο αυτό το ανανεώνουμε συχνά, κάθε φορά που θα βγούμε από το νερό, ιδρώσουμε ή σκουπιστούμε.

Τι κάνουμε όμως αν έχουμε ήδη αποκτήσει δερματικές κηλίδες ή πανάδες;

Η σύγχρονη κοσμετολογία έχει πλέον στη φαρέτρα της υλικά που μπορούν να αποχρωματίσουν τις δερματικές κηλίδες και πανάδες, δεν μπορούν όμως να αποτρέψουν την επανεμφάνισή τους, αν η επιδερμίδα εκτεθεί χωρίς αντηλιακή προστασία στον ήλιο. Τις ουσίες που βοηθούν στον αποχρωματισμό των πανάδων και των κηλίδων τις περιγράφουμε επιγραμματικά στη συνέχεια και τις πιο ασφαλείς από αυτές θα τις συναντήσετε στα προϊόντα μας:

 • Βιταμίνη C: Μια σπουδαία και αρκετά γνωστή βιταμίνη με αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση. Μειώνει την παραγωγή μελανίνης, αναστέλλοντας τη δράση της τυροσινάσης. Τη συγκεκριμένη τη συναντάμε στην Αντιρυτιδική Κρέμα Ημέρας, την Κρέμα Νυκτός της σειράς APHRODITE και στην αντηλιακή κρέμα HELIATOR.
 • Βλαστοκύτταρα φυτικής προέλευσης: Περιέχουν αναγεννητικούς παράγοντες και συμβάλλουν στην αντιοξειδωτική προστασία, ανάπλαση και αναδόμηση της επιδερμίδας, αποκαθιστώντας την φωτεινότητα και τον ομοιόμορφο τόνο της. Θα τα βρείτε στην Αντιρυτιδική Κρέμα Ημέρας και την Κρέμα ματιών της σειράς APHRODITE.
 • Πεπτίδια: Συνδυασμός από δραστικά αντιγηραντικά πεπτίδια που συμβάλλουν στην αποκατάσταση της φωτεινότητας της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα αποτρέπουν και μειώνουν τη δημιουργία δερματικών κηλίδων και πανάδων. Θα τα βρείτε στην Αντιρυτιδική Κρέμα Ημέρας και την Κρέμα Ματιών της σειράς APHRODITE.
 • Εκχύλισμα Γλυκόριζας ( Licorice extract): To γλυκυρετινικό οξύ που περιέχει αναστέλλει την δράση της τυροσινάσης και προστατεύει την επιδερμίδα από την υπερβολική συσσώρευση μελανίνης και τη δημιουργία κηλίδων. Βρίσκεται στην Κρέμα Νυκτός της σειράς APHRODITE.
 • Αζελαϊκό οξύ: Είναι προϊόν καλλιέργειας του μύκητα Pityrosporum ovale. Προκαλεί αναστολή της δράσης της τυροσινάσης (ένζυμο που συμμετέχει στη σύνθεση της μελανίνης της επιδερμίδας), στα υπερδραστήρια μελανινοκύτταρα.
 • Οξέα φρούτων (Αlpha Hydroxy Acids): Έχουν απολεπιστική δράση, επιταχύνοντας  το ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων. Έτσι, συμβάλλουν στην απομάκρυνση της συσσωρευμένης μελανίνης από την επιφάνεια της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα διευκολύνουν τη διείσδυση άλλων ουσιών. Σύντομα κοντά σας, σε ένα νέο προϊόν της εταιρίας μας!
 • Ρετινόλη: Η γνωστή ως βιταμίνη Α, σε σταθερή μορφή. Πρόκειται για ένα αντιγηραντικό συστατικό, αποτελεσματικό και βοηθητικό στην καταπολέμηση της υπερμελάγχρωσης Σύντομα κοντά σας, σε ένα νέο προϊόν της εταιρίας μας!

 

Related Posts